Skip to main content

Невероятно! Хлебарки не успяха да оцелеят с пенсия от 60лв., баба Гина ги надживя

СЕЛО ХЪРЛЕЦ, КОЗЛОДУЙ: Учени от ЦЕРН бяха предизвикани от баба Гина, коренен жител на селото, че е по-резистентна към радиация и екстремни условия от хлебарка.

Учудени от куриозното предизвикателство, великите умове решили да направят визита и да тестват теорията на бабата.

За целта били селектирани тестова група хлебарки, на всяка от която била предоставена сумата от 60лв., с които да оцелее в рамките на един месец.

След като изтекли 30-те дни, обаче нито една от хлебарките не успяла да оцелее, въпреки изгодните условия, които им били предоставени.

Учените коментират, че за пръв път виждат случай, в който човешки организъм да се окаже по-устойчив на радиация, глад и екстремни температури от този на хлебарката: “Буквално баба Гина яде по-малко от една хлебарка за целия месец. Някои от хлебарките не издържаха на напрежението, взеха си алкохол с остатъчните пари и се натровиха.” – споделиха учените.

Баба Гина коментира: “Я съм издържала у каменоломната да копая с кирка, кога бех те такова детенце” Бабата доближи дланта си на около 60 см. от земята, “Оно така беше по това време и трябваше да се оцелява. Тейко не даваше много да се говори против, да не чуе партията!”

3846 прегледа 2 прегледа днес