Skip to main content

Откриха мобилен телефон на 800 години, фенове спорят каква марка е

Европейски археолози откриха находка при разкопки в Залцбург, която на външен вид наподобява мобилен телефон.

Глиненият мобилен телефон е на минимум 800 години. Има същата форма на мобилен апарат, клавиши и дисплей.

В интернет новината бе посрещната с бурни реакции на фенове на Apple и Samsung, които спореха каква марка е мобилният телефон.

Джъстин Томас от Ню Йорк коментира: “Очевидно устройството е произведено от Apple. Както виждате, няма капак, който да се отваря, което веднага акцентира над факта, че батерията е несменяема и че сим картата се монтира отстрани, както при всеки друг iPhone. Да не забравяме, че само гениален ум като Господ Бог Стив Джобс може да изобрети нещо толкова напредничаво от парче кал… Тук наблюдаваме създаването на мобилния Адам! Сигурен съм, че дори след 800 години ще може да се включи и веднага ще започне да си инсталира ъпдейтите!”,

Докато заклет фен на Samsung (Джерард Смит от Калифорния) коментира: “Не може да се отрече, че глината след правилно изпичане е един доста водоустойчив материал, нещо с което всички апарати на Samsung могат да се похвалят. Самият факт, че апаратът е от глина показва невероятната адаптивност на Android платформата, която ти позволява да я моделираш така, както си искаш… Като глина! И да не забравяме че Play store-a ще поддържа дори този апарат, тъй като отворената платформа на Google се адаптира към нови и стари устройства!”

Въпреки многото опити на този етап археолозите не успяха да включат устройството. Дори не се знае как точно трябва да изглежда, когато е включено, но храбър млад колега се опита на няколко пъти да набере *#06#, за да види серийния номер на апарата, за съжаление без резултат. 112 също не отговаря.

“Съществуването на такава реликва показва, че още по времето на племенния строй хората са спорели чия джаджа е по-съвършена. Имаме още много да научим за човешката раса…”, коментират историци.

От Майкрософт коментар на този етап няма.

6832 прегледа 2 прегледа днес