Skip to main content

От улицата: Рапър от Надежда се пресели в Редута, не можел да пробие

ГЕТО МИЛЕВ:
Аналитично-лиричният гений с псевдоним МСиво се наложи да се изнесе от родния си квартал Надежда в края на миналия месец, тъй като след всичките си опити не успя да изстреля кариерата си на висотите, които очакваше.

“Изключително трудно се оказа да се опиташ да бъдеш рапър и да си от Надежда. Хората те гледат просто като поредния напорист продиджи рападжия и имат изключително високи очаквания от теб. Никой не се навива на рап битка, защото мисли, че ще го унищожа, никой не иска да правим фийт, щото мисли, че ще го засенча. Не че не са прави де, но не ми се дава шанс за изява”, жалва се талантливият младеж.

“Целя да бъда различен. Не искам да съм Криско или да пея за коли и жени, а за нещата от живота, дето имат смисъл, рийш ли? Например имам три песни, в които възпявам храбростта на леля Иванка от магазинчето в блока, която се бореше до последно с Кауфланд и LIDL за пазарен дял, или лироепичен текст, в който описвам до последния детайл борбата на Цорко за надмощие над другите вериги за бързо хранене. Има и по-мрачни текстове, като например смъртта на детството на нашето поколение, когато всички компютърни зали започнаха да затварят една по една и виртуалните забавления се изнесоха от залите вкъщи.
Имам и няколко носталгични текста за детството, когато висяхме по балконите и мятахме пиратки по съседите, целехме неща с прашки и си играехме в пясъчници. Този житейски опит трябва да достигне до повече хора, според мен, тъй като е истински. Изживян, истински момент. А и сам си прая бийтовете.

Преселвам се в Редута, за да преоткрия себе си и да поработя над изграждането на новия си “аз”. Тъй като кварталът се асоциира със спане следобед и пенсионери ще бъда подценяван навсякъде и се надявам това да даде старт на кариерата ми, щото ютуб не плащат колкото ми се искаше.”

Рапърът има изключително голямо социално присъствие в социалната мрежа фейсбук, както се вижда от фен страницата му, за която той коментира “Кво да ви каа, сам съм си фен”.

10265 прегледа 2 прегледа днес