Skip to main content

Спец в IT бранша – Windows 10 е твърде лесен

МАЗЕТО НА БЛОК 171:
IT-спец от съседния блок, известен из квартала с прозвището “Хакера” и с реномето на човек, разбиращ от компютри сподели, че на база неговия опит windows 10 е “твърде лесен”

Свърталището на известния из mIrc под името gAzArA_420 се състои от една маса, кофа за боклук и около 20 кутии на компютри, някои от които биха могли да бият по възраст един средностатистически фосил.

“Нямам висше информатика или информационни технологии, но съм сглабял не една или две машини и се считам за доста начетен” сподели пред наш екип Хакера. “Просто през годините ми се е налагало не веднъж я да вържа принтер в локална мрежа, я да преинсталирам уиндоус, рутери-мутери и за мен реалността е друга. Една инсталация на операционна система трябва да е като жена. Не знаеш какво става през повечето време, непрестанно си в грешка и когато тъкмо балансираш нещата имаш 503 ъпдейта, който ти източват и трите банкови сметки.”

“Пък те сега”, продължи внезапно той “Два клика и готово. Едно време трябваше да рипна флашка с 16 гигабайта ISO файлове през 3 отделни софтуера за да я направя bootable, при което се оказваше, че флашката не се чете от дъното, заради което се наложи да си флашна биоса до последна версия, но нямах флопи и за целта импровизирах няколко платки и четец от стар хард диск, записах новия BIOS, флашнах го, подкарах boot-а от флашката най-накрая , инсталацията тръгна, но се оказа, че определени важни файлове липсват – нещо, което разбрах след като ми се форматира C: и нямах операционна система. Наложи се да изляза от леговището си и да ида в комшия, при който ползвах интернет, за да намеря другите трима души в този свят, които са претърпяли същия проблем. След 8 часа, в които неловко ароматизирах апартамента на съседа с благовонните си чорапи, най-накрая успях да намеря точните файлове, върнах се в мазето, сложих флашката, пак не тръгна, защото файловата и система не поддържа файлове над 4 гигабайта, проснах се по очи на клавиатурата и плачейки заспах под звуците на виещи разцентровани вентилатори. И няколко безпаметни часа по-късно повдигнах очи и там беше той – ъпгрейднах своя Windows 95 до 98. Смешници!”

12133 прегледа 2 прегледа днес